'Παράδοση είναι να δημιουργείς και μάλιστα εκ του μηδενός' Διονύσης Σαββόπουλος

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

19 ημέρες ..... πριν το τέλος

Οι 19 ημέρες δεν αποτελούν και κάποιο ιδιαίτερο ορόσημο, ούτε η Τετάρτη μετά το Πάσχα είναι και μια ημέρα που ενδείκνυται για απολογισμούς. Όμως θέλεις η μουντάδα της ατμόσφαιρας, θέλεις ότι είπα να αποφύγω μια ακόμη μέρα με ξεχορτάριασμα στο μπαξέ, είπα να καθίσω να ενημερώσω το blog και μαζί να ενημερώσω και τις χιλιάδες των ενδιαφερομένων για την πορεία της καμπάνιας crowdfunding.


Όταν το 2017 ‘έπεσε’ η πρόταση από έναν αμερικανό πελάτη, να χρηματοδοτήσω το βιβλίο μέσα από μια καμπάνια μικροχρηματοδότησης από το κοινό, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η όλη διαδικασία θα αποτελούσε και μια άσκηση αυτογνωσίας για μένα. Να δω τις δυνατότητές μου, τους φίλους μου, τα όριά μου, τα όρια της κοινωνίας που ζω, τη δύναμη του ίντερνετ, τα media, τη σχέση μου με τους παλιούς φιλοξενούμενους του ξενώνα,…..


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 42 ημέρες που η καμπάνια ‘οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου είναι στον αέρα, η σελίδα της στο indigogo είχε 4.370 επισκέψεις και 89 οικονομικές συμμετοχές που συγκέντρωσαν 2.790 δολάρια (περίπου 2.250 ευρώ) δηλαδή το 38% του στόχου.


Στο επικοινωνιακό κομμάτι, σχετικά με την καμπάνια έγραψαν:
Ο Γ.Κ. Καρατζάς στο protothema.gr Από την Τσαγκαράδα στην πλατφόρμα του indigogo’ στις 4/3
Η Ντέπυ Χιωτοπούλου στο deppystravel.gr οιγαστρονομικές ανησυχίες του Φιλάρετου Ψημμένου’ στις 12/3
Στο bostanistas.gr ‘Crowdfunding και κεφτέδες …. με ζμι’ στις 20/3
Ο Χριστόφορος Σεμέργελης στην εφημερίδα ‘Θεσσαλία’ του Βόλου ‘η γαστρονομία του Πηλίου στο επίκεντρο’ στις 22/3/18
Στο mygreektravellingspoon.com where toy stay in Greece: Amanita guesthouse’ με αναφορά και στο βιβλίο στις 23/3
Την καμπάνια κοινοποίησαν στο fb δεκάδες φίλοι, γνωστοί, ακόμη και άγνωστοι σε μένα.

Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η απόλυτη αδιαφορία των online media του ξενοδοχειακού κλάδου. Στο ιντερνετικό κλαδικό χώρο υπάρχουν 10 τουλάχιστον newsletters, κάποια από αυτά καθημερινά και στο fb ακόμη περισσότερα. Ε λοιπόν παρότι τους ενημέρωσα όλους, μόνο η Ισαβέλλα Ζαμπετάκη, δημοσίευσε μια συνέντευξη στο εβδομαδιαίο newsletter του ‘Hotel & Restaurant’. Τι να πω φαίνεται μας θεωρούν άξιους μόνο να διαβάζουμε τα newsletters τους (για αυτό και μας τα στέλνουν καθημερινά), αλλά όχι και να δημοσιεύσουν κάτι που αφορά την προσπάθεια ενός μικρού ξενοδόχου να καταγράψει τη γαστρονομία της περιοχής του.

Ας μείνουμε όμως στα θετικά. Μέχρι τώρα χιλιάδες άνθρωποι έμαθαν για την καμπάνια, 89 τη χρηματοδότησαν, ακόμη περισσότεροι θέλησαν να συνδράμουν αλλά δεν μπόρεσαν. Μένουν 19 ημέρες για να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε το ποσό όσο ψηλότερα μπορούμε.
Όσον αφορά το ίδιο το βιβλίο, η Ζωή έχει φτιάξει ένα πολύ ωραίο σχέδιο για εξώφυλλο, η επιμέλεια του αγγλικού κειμένου έχει ολοκληρωθεί, άρα είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση.


Επόμενο post μετά τη λήξη της καμπάνιας στις 30 Απριλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου