Αρκετή συζήτηση έγινε γύρω από τη συνταγή της 'πατατοσαλάτας του φτωχογκουρμέ' που ανεβάσαμε χτες. Στο ερώτημα που έκανα σχετικά, στην ομάδα του fb 'wine plus' υπήρξε διχογνωμία!
Το πρόβλημα ήταν το ξύδι που περιέχει η συνταγή. Εφόσον ο φτωχογκουρμέ μας επιμένει στο ξύδι, τότε η μόνη επιλογή είναι να τη συνοδεύσει με τσίπουρο, καθώς '.... η δριμεία γεύση του ξυδιού δένει με την έντονη γεύση της αλκοόλης και τις πτητικές ενώσεις του τσίπουρου.'. Ένα ωραίο παγωμένο τσιπουράκι, χωρίς γλυκάνισο, θα ήταν ότι πρέπει!!!
Τώρα αν προτιμάει το κρασί, θα πρέπει να κάνουμε μια δομική (;) αλλαγή! Να αντικαταστήσουμε στο 'περίχυμά' μας, το ξύδι με χυμό λεμονιού, καθώς '..... η οξύτητα του κιτρικού του λεμονιού, βρίσκει το ταίρι της στην "τρυγικο-κιτρική" οξύτητα ενός λευκού κρασιού.'.
Άρα μιλάμε σίγουρα για ένα λευκό κρασί και ειδικά ' ..... λευκό κρασί με ευχάριστη οξύτητα και τέλος, προσωπικά, θα επέλεγα ένα φρέσκο Ροδίτη, Σαββατιανό ή Ασύρτικο -δεξαμενής εννοείται- της ηπειρωτικής Ελλάδας.'.
Πολύ ωραία λοιπόν!
Με μια μικρή παραλλαγή κάνουμε την πατατοσαλάτα μας κατάλληλη και για έναν οινόφιλο!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου