Οι τρόποι που καταναλώνονται οι οβριές είναι ανεξάντλητοι. Ρωτώντας τους ντόπιους μαθαίνω όλο και περισσότερους τρόπους.
Σε ένα μπωλ βάζουμε χοντροκομμένα τα βλαστάρια μας και τα περιχύνουμε με παρθένο ελαιόλαδο και ξύδι (ή βαλσάμικο οι πιο τολμηροί). Αλατίζουμε και απολαμβάνουμε.
Υλικά
1 μάτσο οβριές
ανοιξιάτικα χορταράκια του βουνού ( παπαρούνες, ζωχούς, λάπατα, μάραθο, κλπ)
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό για κάθε άτομο
χυμός ντομάτας ή πελτές αραιωμένος με νερό
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τις οβριές και τα άλλα χόρτα και τα τσιγαρίζουμε. Σβύνουμε με ένα σφηνάκι τσίπουρο. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και το ανάλογο αλατοπίπερο. Όταν βράσουν προσθέτουμε και άλλο λάδι και σπάζουμε μέσα τα αυγά (ένα για κάθε άτομο) και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου σφίξουν. (Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε την πικράδα από τις οβριές τις ζεματίζουμε πριν τις βάλουμε στο φαγητό).
ΟΒΡΙΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ
ΥλικάΚρέας από αρνάκι ή κατσίκι
3 μάτσα οβριές
Ελαιόλαδο, αλατοπίπερο
Αυγό, λεμόνι
Εκτέλεση Σε κατσαρόλα ζεματίζουμε τις οβριές για 2-3 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα με νερό βάζουμε το κρέας και αφού το ξαφρίζουμε το βράζουμε να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις οβριές, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε μαζί. Στο τέλος αυγοκόβουμε και έχουμε ένα νοστιμότατο φρικασέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου