'Παράδοση είναι να δημιουργείς και μάλιστα εκ του μηδενός' Διονύσης Σαββόπουλος

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Άρθρα στο bostanistas.gr

Ξεκίνησα τη συνεργασία μου με το www.bostanistas.gr την 1η Μαρτίου του 2013, αυτός είναι και ο λόγος που παραμέλησα το προσωπικό μου αυτό blog.
Για να επανορθώσω σας παραθέτω ένα ευρετήριο με τα άρθρα μου, με λίγα λόγια για το καθένα, καθώς και τις συνταγές που περιέχουν. Το κάθε άρθρο έχει και ενεργό link για το bostanistas.gr.
  • Άγρια σπαράγγια 1: παρουσίαση του 'αλήτη - αριστοκράτη' των χόρτων, με οδηγίες για την ανακάλυψη, συλλογή και μαγειρική του. Περιέχει τη συνταγή 'ομελέτα με άγρια σπαράγγια ΑΜΑΝΙΤΑ'
  • Άγρια σπαράγγια 2: συνέχεια του θέματος με τη συνταγή 'τάρτα με άγρια σπαράγγια ΑΜΑΝΙΤΑ΄.
  • Άνοιξη έμπα μέσα μου: μια δυνατή Ανοιξιάτικη εικόνα στις αρχές Μαρτίου.
  •  Καυκαλήθρα: η φτωχούλα καυκαλήθρα και η συνταγή 'τυπόπιτα με κακαλήθρα ΑΜΑΝΙΤΑ'
  • Το μεσημεριανό του εργένη στο βουνό: μια προσωπική στιγμή μετά από πεζοπορία. Περιέχει τη συνταγή 'Τραχανότο με άγρια βλαστάρια & καλαμαράκια κονσέρβας'.
  • Μορχέλλες: η πρώτη συνάντηση με το ανοιξιάτικο μανιτάρι. Περιέχει 3 συνταγές: 'στο τηγάνι του φτωχού', 'στο ταψί του αστού' και 'στο τηγάνι του νεογκουρμέ'.
  • Πικροκαστανιά: ένα δένδρο με θεικές ιδιότητες.
  • Ραδικοβλάσταρα: τα βλαστάρια του άγριου ραδικιού, που τα βρίσκουμε, πως τα μαζεύουμε και πως τρώγονται.
  • Περπατώ στο δάσος την Άνοιξη: τι καλούδια βρίσκουμε στο δάσος του Πηλίου την Ανοιξιάτικη περίοδο.
  • Κεράσια: η συλλογή & η αξιοποίηση των κερασιών του κτήματος. Περιέχει τις συνταγές 'ζελέ κεράσι με brandy', 'μαρμελάδα κεράσι με δυόσμο', 'λικέρ κεράσι' & 'γλυκό κεράσι'.
  • Φλαμουριά: η συλλογή και η χρήση του τίλιου.
  • Μολόχα: παρουσίαση της μολόχας και της θεραπευτικής χρήσης των ανθέων της.
  • Greek Breakfast: το πρωινό του ξενάνα ΑΜΑΝΙΤΑ.
  • Φρέσκια ρίγανη: η χρήση της φρέσκιας ρίγανης στη μαγειρική. Περιέχει τη συνταγή 'ριγανοκεφτέδες ΑΜΑΝΙΤΑ'.
  • Υπερικό ή βαλσαμόχορτο: το βότανο, η συλλογή και η χρήσεις του.
  • Τζάνερα: μια παρουσίαση ενός ξεχασμένου φρούτου. Περιέχει τη συνταγή 'ζελέ τζάνερο'.
  • Σπετζοφάι: το κλασσικό πηλιορείτικο φαγητό και η συνταγή του.
  • Μπατζίνα: η θεσσαλική κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, κλασσική συνταγή.
  • Ένα διαφορετικό σπετζοφάι: μια δημιουργική ματιά στο σπετζοφάι. Περιέχει τη συνταγή ΄κέικ σπετζοφάι'.
  • Αμανίτα του Καίσαρα: το νόστιμο αυτό μανιτάρι, η συλλογή και η αξιοποίησή του. Περιέχει τις συνταγές 'σαλάτα με καίσαρες', 'καισαρικά γλυκόξινο τουρσί', 'καιραρικά στο τηγάνι' 2 τρόποι.
  • Θράψαλα: το περιφρονημένο κεφαλόποδο και η συνταγή 'θράψαλα κοκκινιστά βουνίσια'
  • Σύκο: το φρούτο που κλείνει το Καλοκαίρι και η αξιοποίησή του. Περιέχει τη συνταγή 'μαρμελάδα σύκο με μαστίχα ΑΜΑΝΙΤΑ'.
  • Καυτερή πιπεριά: η καλλιέργεια & η χρήση της πράσινης καυτερής πιπεριάς. Περιλαμβάνει τη συνταγή 'Πράσινη λάβα'.
  • Ροδιά: μια ωδή σε μια ροδιά καταφρονεμένη και η συνταγή για 'πετιμέζι ροδιού.
  • Ρέγγα: η ρέγγα νοστιμίζει τα όσπρια. Περιέχει τη συνταγή 'ρεγγοσαλάτα βουνίσια'.
  • Το κελάρι του φοιτητή: τρόποι για να βοηθήσετε στην καλή διατροφή του φοιτητή. Περιέχει τη συνταγή 'σάλτσα πεπερονάτα'.
  • Μακρολεπιότα: το άγριο μανιτάρι 'γουργουλιάνα', η συλλογή & η αξιοποίησή του. Περιέχει τις συνταγές 'γουργουλιάνες φούρνου' & 'γουργουλιάνες σάλτσα'.
  • Κάστανα: μια απολογία για την πενιχρή συγκομιδή κάστανων.
  • Φιρίκια: πληροφορίες & γνώσεις για τη φιρικιά. Περιέχει τη συνταγή 'πετιμέζι από φιρίκι'
  • Black Mojito: μια πρωτότυπη μαρμελάδα με δαμάσκηνα. Περιέχει την ομώνυμη συνταγή,
  • Μανιταροεξόρμηση: μια ομαδική εξόρμηση για μανιτάρια.
  • Γύρω από τη φωτιά: στιγμιότυπα από μια μανιταροεξόρμηση.
  • Χειμωνιάτικο μούσμουλο: η μεσπιλέα η γερμανική και οι καρποί της.
  • Χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα: μια μαρμελάδα για τα Χριστούγεννα. Περιέχει τη συνταγή 'μαρμελάδα μανταρίνι'.
  • Το άγχος της διασημότητας: χιουμοριστικό κείμενο για τα γενέθλια του 1ος χρόνου bostanistas.gr.
Στο μυαλό μου πάντα έχω την πρόθεση για ξαναδούλεμα κάποιων κειμένων και δημοσίευσή τους με περισσότερες φωτογραφίες στο blog.