'Παράδοση είναι να δημιουργείς και μάλιστα εκ του μηδενός' Διονύσης Σαββόπουλος

Ο Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ


Ξενώνας AMANITA
Το ‘ΑΜΑΝΙΤΑ’ είναι ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο αρχοντικό χωριό Τσαγκαράδα της Μαγνησίας, σε μια προνομιακή θέση μεταξύ βουνού και θάλασσας, στις πλαγιές του Ανατολικού Πηλίου. Πίσω του ορθώνεται το βουνό των αρχαίων Κενταύρων, το Πήλιο, με τα βαθύσκια δέντρα και τις πλούσιες πηγές νερού. Μπροστά του απλώνεται το γαλάζιο Αιγαίο με τα νησιά του, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο. Γύρω του οργιάζει η πράσινη φύση της Τσαγκαράδας, με τα ονομαστά μονοπάτια, τα χιλιόχρονα δένδρα, τις παλιές πέτρινες βρύσες και γεφύρια.


Το ‘ΑΜΑΝΙΤΑ’ είναι ένα  παλιό αρχοντικό του 19ου αιώνα, που για την ανακατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν πέτρα, ξύλο καστανιάς και ντόπια υλικά. Αποτελείται από δυο κτίσματα, το τριώροφο κυρίως σπίτι και το διώροφο παράσπιτο. Διαθέτει 6 χώρους φιλοξενίας, 5 στο κυρίως σπίτι (2 σουίτες των 2 δωματίων, 1 τρίκλινο δωμάτιο και 2 δίκλινα) και ένα αυτόνομο πλήρως εξοπλισμένο χώρο 2 δωματίων με κουζίνα στο παράσπιτο. Στο κυρίως κτίριο υπάρχουν 2 καθιστικά, αίθουσα πρωινού και επαγγελματική κουζίνα. Ο Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ φιλοδοξεί να προσφέρει στο φιλοξενούμενο εκτός από σπιτική φιλοξενία και μια πραγματική ‘εμπειρία Πηλίου’. Αποτελεί ιδανικό προορισμό  για χαλαρωτική διαμονή σε αρχοντικό περιβάλλον.


 
Το ονομαστό πρωινό μας είναι σερβιριζόμενο και προβάλει την τοπική γαστρονομία περιλαμβάνοντας ζυμωτό ψωμί, σπιτικές μαρμελάδες, τοπικές σπεσιαλιτέ (πίτες, ομελέτες με αρωματικά χόρτα, κλπ) και ντόπια φρούτα. 

 
Ο ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ διοργανώνει  συχνά θεματικά Σαββατοκύριακα με ήπιες δραστηριότητες στη φύση και γαστρονομική κατάληξη, όπως πεζοπορίες, περιπάτους, συλλογή καρπών και άγριων βοτάνων, κυνήγι μανιταριών.


Ο ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ βραβεύτηκε τον Ιανουάριο του 2012 από το περιοδικό ‘ΒΗΜΑ gourmet’ στα ‘100 καλύτερα’ σαν Τουριστικός προορισμός με γαστρονομία.Ξενώνας ‘ΑΜΑΝΙΤΑ’ 
Τσαγκαράδα Πηλίου
Τηλ. 24260 49707, 6945878672